catorze ciutats comptant-hi brooklyn

Portada de catorze ciutats comptant-hi brooklyn

Catorce ciudades contando Brooklyn es una obra que reúne crónicas del escritor Quim Monzó. Fue publicada en el año 2004 en la editorial Acantilado.
El libro consta de cinco partes.
1025134008
1025134008

El 1989, el Diari de Barcelona va encarregar a Quim Monzó una sèrie de cròniques sobre la caiguda dels règims comunistes a Txecoslovàquia i a Romania. Ceausescu acabava de ser executat a prop de Bucarest, i, a Praga, la Revolució de Vellut omplia els carrers. Monzó va passejar per totes dues ciutats i els seus articles són ara testimoni de l’escepticisme amb què convé prendre’s la retòrica grandiloqüent que acompanya sempre els esdeveniments històrics. Des d’aleshores, Monzó ha viatjat -per El Periódico i per La Vanguardia– a altres llocs en conflicte: a Nova York, la mateixa setmana que, l’11 de setembre de 2001, dos avions es van estavellar contra el World Trade Center; a Israel, la primavera de 2002, durant una de les grans onades d’atemptats suïcides. També ha escrit cròniques a la ratlla del surrealisme: fent de turista a Barcelona, o viatjant per Europa d’aeroport en aeroport i sense trepitjar les ciutats. El resultat és Catorze ciutats comptant-hi Brooklyn, un llibre singular que permet comprovar com Monzó perfecciona la capacitat d’observar i com desplega les tècniques narratives per fer-nos partícips d’aquests cinc viatges entre el sentit comú i el sense sentit.

 • Peso: 225 gr
 • Ancho: 13 cm
 • Alto: 21 cm
 • Fecha de lanzamiento: 10/02/2004
 • Plaza de edición: ES
 • Año de edición: 2004
 • ISBN: 9788477274087
 • Encuadernación: Tapa blanda
 • Idioma: CATALÁN
 • Editorial: QUADERNS CREMA
 • Nº de páginas: 216

de Quim Monzo

El 1989, el «Diari de Barcelona» va encarregar a Quim Monzó una sèrie de cròniques sobre la caiguda dels règims comunistes a Txecoslovàquia i a Romania. Ceausescu acabava de ser executat a prop de Bucarest, i, a Praga, la Revolució de Vellut omplia els carrers. Monzó va passejar per totes dues ciutats i els seus articles són ara testimoni de l’escepticisme amb què convé prendre’s la retòrica grandiloqüent que acompanya sempre els esdeveniments històrics. Des d’aleshores, Monzó ha viatjat-per «El Periódico» i per «La Vanguardia»-a altres llocs en conflicte: a Nova York, la mateixa setmana que, l’11 de setembre del 2001, dos avions es van estavellar contra el World Trade Center; a Israel, la primavera del 2002, durant una de les grans onades d’atemptats suïcides. També ha escrit cròniques a la ratlla del surrealisme: fent de turista a Barcelona, o viatjant per Europa d’aeroport en aeroport i sense trepitjar les ciutats. El resultat és «Catorze ciutats comptant-hi Brooklyn», un llibre singular que permet comprovar com Monzó perfecciona la capacitat d’observar i com desplega les tècniques narratives per fer-nos partícips d’aquests cinc viatges entre el sentit comú i el sense sentit.

También te podría gustar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *